Hallo Allemaal,
Vanmiddag weer heerlijke eierkoeken gebakken, zo gemakkelijk en zo lekker.
De kids zullen weer lekker smullen!!
Bij deze het recept!! Hiervan maak je ongeveer 4 grote eierkoeken, wil je er meer dan kun je het recept natuurlijk verdubbelen..
110 gram witte basterdsuiker
1 ei maatje m
50 ml melk
1- 2 theelepels vanille essence dr oetker
150 g bloem
5 g ammonium bicarbonaat ( te koop bij reformwinkel of sommige bakkers)
Rozijnen
Meng de suiker, ei, melk en vannille essence in een beslagkom met een mixer
Voer de bloem en de ammoniumbicarbonaat erbij
Mixen tot alles goed gemengd is
Zet je kom nu minimaal een uur in de koelkast
Verwarm de oven voor op 200 graden
Schep met een grote lepel het deeg op een bakplaat met bakpapier doe er naar keuze rozijnen op
Bak de eierkoeken ongeveer 10 minuten, afhankelijk van de grootte iets korter of langer
Haal de eierkoeken uit de oven, ze stinken nu enorm...als je ze laat afkoelen dan gaat de geur ook weg...en smullen maar.
Zelf vind ik ze het lekkerst met boter en suiker erop...
Morgen maak ik de winnaar van de give-away bekend!!
Groetjes Veronique
ach wat staat je meiske er stralend op ☺
BeantwoordenVerwijderenen wat zien de koeken er heerlijk uit
dank je wel voor het recept
lieve groet jenneke
Ahhhh dat snoetje stralen met die heerlijke eierkoek in d'r hand!Ik koop ze wel eens bij de AH die hele grote eierkoeken met rozijnen erin!Zijn mijn 2 pubers dol op,dus ik moet ? dit recept van jou maar eens proberen,goedkoper maar vooral NOG lekkerder denk ik zo!;-)
BeantwoordenVerwijderengroetjes en een fijn weekend!
Angeline
Dat klinkt echt superlekker! Ik hou niet van rozijnen maar die zijn net zo makkelijk weg te laten :) Ik zal bij onze lokale natuurwinkeltje eens vragen naar de ammoniumbicarbonaat. Ik heb daar meer 'bijzondere' ingrediënten gekocht om mee te koken of bakken dus ik denk dat ze het daar hebben!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes, Saskia